Populära moln

Fredrik Wass uppmärksammar en moln-trend.

Möjlighetsmoln är väl något annorlunda än de moln Wass beskriver, men molnet som metafor har av någon anledning bitit sig fast. Kanske är det den inneboende inre dragkampen mellan beständighet och flyktighet som gör molnen så väl rimmade med vår nutid.

Under industrialismen var klockan, urverket den ultimata metaforen. Ett mekaniskt och maskinellt underverk som delade upp tiden i exakt lika stora bitar för maximal effektivitet. Klockan var på så sätt en spegel mot industrialismen.

Den tid vi lever i är annorlunda. Mer flyktig, redo att upplösas vilken sekund som helst, för att sedan snabbt ombildas i nya konstellationer.

Som ett moln, ungefär.

One comment

  1. Pingback: The Pool » Blog Archive » Fredrik: Populära moln « Opportunity Cloud (via Jaiku)

Leave a Reply