Jobbannonser avslöjar: Sony Ericsson utforskar mobil annonsering

De flesta företag är mycket förtegna om sina framtida strategier. Det finns dock ett litet titthål in i deras planering och det är de jobbannonser de väljer att publicera. Därför tittar jag ofta runt på jobbsajter som Monster, diverse konsultmäklare eller företagens egna sidor. De är dessutom utmärkta konjunkturmätare.

Eftersom jag rör mig i den mobila världen är Sony Ericsson ett högintressant studieobjekt. Exempelvis är det intressant att lilla nystartade konsultbolaget While True söker Android-utvecklare nere i Lund. Nu vet vi i och för sig redan att Sony Ericsson ämnar bygga en mobiltelefon baserad på Android, men i alla fall.

Ännu mer intressant är då positionerna på företagets kontor i Redwood City, Kalifornien. Där söker man en Mobile Advertising Manager med den här beskrivningen:

We are looking for a Mobile Advertisement Business Strategist to join the Media Creation Team. Our team mission is to create and drive new and unique advertisement business models on mobile phone and web platforms.

Vidare:

As a Mobile Advertisement Business Strategist, you will be responsible for creating, planning, defining, and driving strategic advertising business roadmaps.

You will have the opportunity to work with the latest technologies concerning Mobile Advertising, Recommendation Engines, and Multi-Media Technology Platforms. Your challenge will be to apply your creativity, working with various leading advertisement platform supplies, to find new and unique ways to deliver timely and appropriate value advertisements to Sony Ericsson’s mobile phone and PlayNow users.

Extremt intressant! Varför har Sony Ericsson, en hårdvarutillverkare, börjat utforska mobil annonsering? En helt ny affärsmodell för företaget och ett tydligt exempel på den transformation mot internet och öppna plattformar som företaget genomgår. Resultaten från den avdelningen ser jag verkligen fram emot.

One comment

Leave a Reply