R1: Bloggandets Katedral


Satt igår i underjorden under KTH tillsammans med ett gäng bloggare. Platsen var den historiska R1-kärnreaktorns tidigare hem, 30 meter under jordytan (bilder).

Vi har ju träffats förr och bloggat om allt från lågkonjunkturen till amatörer och det är lika intressant var gång att se hur vi med några få bloggposter kan påverka Googles sökresultat för vissa ord.

Ämnet den här gången var, såklart med tanke på platsen, ingenjören och hennes roll i samhället. Själv skrev jag på Skiften.se om framtidens pengar och social valuta och hur detta kan påverka utbildningsväsendet.

Christian Rudolf på Disruptive har ett bra förslag: gör om reaktorhallen till en mötesplats för bloggande, en bloggandets katedral:

Härnere, i Kunskapens Katedral, borde man anordna bloggmöten. Stora med flera hundra bloggare som bloggar tillsammans(det går en lina rakt in internetcentralväxelhärifrån så kapacitet är inget problem) Att anordna sådana här stora möten är en fantastisk plats att testa ny teknik, nya lösningar och studera kommunikation i realtid. Oavsett vad dessa studier går ut på. Något för forskarna på KTH att ta tag i!

En vacker tanke.

Titta på Björn Falkeviks video från blogglördagen så förstår ni att det är en väldigt inspirerande miljö där nere i underjorden.

Som gjord för bloggande, eller hur?


One comment

 1. Mats Lodén

  Hallå och hej, av en händelse hittade jag Bloggandets -katedral, spännande och kul jag arbetar som skulptör och har just nu idagarna invigt en mobil skulpturinstallation som jag kallar”Katedralbygge-ett konkrement” Den restes på Medborgarplatsen i Falun. Den restes som ett flaskskepp, med vinchar vajrar och en stor kör som sjöng Boverkets konstruktionsregler för stabilitet i byggnade med ett nyskrivet körver. För mig är den här katedralen stor 8m x 8,5m x 14m och har varit ett fantastiskt projekt att få bygga. Men till det här katedralbygget som ska resa runt till olika plater i landet hör ochså en blogg. På denna blogg bjuder jag in personer att skriva olika inlägg utifrån deras personliga betraktelse av katedralen eller katedralbygget som metafor.
  Adressen är:katedralbygget.blogspot.com
  om ni är intresserade att bidra och delta i denna stafett skriv till mig.
  Ha det gott
  Hälsningar
  Mats Lodén

Leave a Reply